681
0

Werkgevers beloven gelijke kansen voor (ex-)kankerpatiënten

Prominente werkgevers zoals ABN AMRO, Deloitte, Johnson & Johnson en PostNL beloven geen onderscheid meer te maken tussen mensen die geen kanker hebben en mensen die kanker hebben gehad. Stichting oPuce ontwikkelde een ‘genezenverklaring’ waarin kan worden vastgelegd dat iemand die kanker had geen verhoogd medisch risico meer heeft.

 

Door het tekenen van het convenant Werk en Kanker verklaren de bedrijven sollicitanten met een genezenverklaring gelijke kansen te bieden en zich in te zetten voor gelijke behandeling op de werkvloer voor werknemers die kanker hadden of zelfs hebben. Het hebben van (volwaardig) werk kan (ex-)kankerpatiënten ook extra moed geven, zo is de gedachte.

 

Initiatiefnemer en ervaringsdeskundige Isabelle Lebrocquy zette oPuce op om problemen met kanker op het werk op de agenda te zetten. Zij werd in 2011 ontslagen door haar werkgever, kort nadat de diagnose darmkanker bij haar werd gesteld. Met oPuce wil ze werkgevers en de maatschappij laten zien dat mensen die kanker hebben gehad waardevol zijn voor een bedrijf. Volgens oPuce hebben mensen die herstellen na kanker extra competenties ontwikkeld die van belang zijn voor elke werkgever, zoals veerkracht, doorzettingsvermogen en relativeren.

Plakken op pagina: 
Tags: 
oPuce
(ex-)kankerpatiënten
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk