718
0
 
Flickr

Samenwerking VUmc en Thais ziekenhuis voor hoofd-halskanker

VUmc gaat op het gebied van hoofd-halskanker samenwerken met het Chulabhorn Cancer Hospital in Bangkok. Medewerkers van het Chulabhorn Cancer Hospital zijn in VUmc getraind om onderzoek te doen naar vroegdiagnostiek van hoofd-halskanker.

 

De Thaise prinses Chulabhorn brengt 19 september een bezoek aan het VUmc om een intentieverklaring – Memorandum of Understanding – te tekenen. De prinses is zelf wetenschapper en studeerde chemie.

 

De afdeling KNO-hoofd-halschirurgie ontwikkelde eerder een test om kanker in de mond en keel op te sporen door met een borsteltje slijmvlies af te nemen. Door deze methode toe te passen kunnen cellen genetisch worden getest op DNA-afwijkingen.

 

Professor René Leemans, afdelingshoofd KNO-hoofd-halschirurgie van VUMC, vindt de samenwerking voor beide partijen leerzaam en inspirerend. ‘In dit geval is het mooi dat we onze kennis en ervaring met onderzoek en zorg op het gebied van vroegtijdige opsporing van hoofd-halskanker kunnen delen met de Thai. Hierdoor kunnen we de kans op genezing vergroten en behoud van kwaliteit van leven voor de patiënten verbeteren.’

 

Lees hier het hele artikel op vumc.nl van 13 september  - leestijd 2 minuten

Plakken op pagina: 
Tags: 
hoofdhalstumoren
hoofd-halskanker
VUMC
Chulabhorn Cancer Hospital
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk