597
0
 
Pixabay

Nieuwe medicijnen ontdekt voor leukemie bij baby’s

Onderzoekers van het Prinses Máxima Centrum hebben onlangs een nieuw type geneesmiddelen ontdekt dat zeer effectief is tegen leukemie bij baby’s. Deze middelen bleken ook veel schadelijke bijwerkingen te geven. Daarom wordt onderzocht hoe deze middelen wel heel effectief zijn, maar zo min mogelijk schade kunnen toebrengen bij de behandeling van leukemie.

 

De nieuwe geneesmiddelen remmen een groep van 11 eiwitten tegelijk. Nu wordt onderzocht of deze eiwitten een rol spelen in de leukemiecellen of elders in het lichaam een belangrijke rol spelen. Tot nu toe is gebleken dat vijf van deze eiwitten de overleving van de leukemiecellen sterk beïnvloed. In het vervolgonderzoek zullen geneesmiddelen die specifiek deze eiwitten aanpakken verder worden onderzocht.

 

Eerder werd door onderzoekers in het Prinses Máxima Centrum de oorzaak ontdekt waarom bij een deel van de patiënten met acute lymfatische leukemie de ziekte terugkeert. Tumorcellen blijken resistent te zijn tegen de medicijnen. Steroïden vormen een belangrijk onderdeel van de chemotherapie bij kinderen met T-cel leukemie. Maar juist deze vorm van leukemie is relatief resistent tegen dit middel en andere medicijnen. Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe deze resistentie in kankercellen omzeild kan worden.

Plakken op pagina: 
Tags: 
leukemie
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk