1134
0
 
Pixabay

Nieuw samenwerkingsverband OncoZON presenteert zich

De hoogste kwaliteit van kankerbehandeling bieden op een uniforme manier. Dat is het streven van het nieuwe samenwerkingsverband Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON) waarin tien instellingen samenwerken. Op 29 september presenteerde OncoZON zich aan de buitenwereld tijdens een symposium in Roermond.

 

Het doel van de verregaande samenwerking is om de best mogelijk zorg aan te bieden, dichtbij huis als het kan, verder van huis als het moet. De oncologische zorg is zo complex geworden, dat steeds meer specialistische expertise noodzakelijk is. OncoZON beoogt kennis en kunde samen te brengen.

 

Samenwerkende klinieken

De tien klinieken die samenwerken in OncoZON zijn: Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Laurentius Ziekenhuis, Maastricht UMC+, Màxima Medisch Centrum, SJG Weert, St. Anna Ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum, Zuyderland en bestralingskliniek Maastro Clinic. Vanuit deze klinieken zijn tumorwerkgroepen samengesteld die afspreken hoe de zorg er per specifieke tumorlijn uit moet zien. Voor behandelingen worden best practices opgesteld en ervaringen gedeeld met als doel de zorg te evalueren en continu te verbeteren. De tien instellingen hebben contractueel vastgelegd dat dezelfde procedures en werkwijzen gevolgd zullen worden. Zo krijgt de patiënt bij iedere instelling van het netwerk dezelfde topzorg.

 

Zorg in de buurt

Voor sommige tumortypen, met name tumoren die niet vaak voorkomen of om een complexe behandeling vragen, zal het niet mogelijk zijn om de patiënt in zijn eigen omgeving te behandelen. Dan zal de patiënt zorg aangeboden krijgen in de kliniek die expertise heeft opgebouwd met deze specifieke tumorsoort om zo de best mogelijke zorg te bieden.

 

 

 

Lees hier het hele artikel op fmtgezondheidszorg.nl van 27 september – leestijd 3 minuten

Plakken op pagina: 
Tags: 
samenwerking
OncoZON
Catharina Ziekenhuis
Elkerliek Ziekenhuis
Laurentius Ziekenhuis
Maastricht UMC+
Màxima Medisch Centrum
SJG Weer
St. Anna Ziekenhuis
VieCuri Medisch Centrum
Zuyderland
bestralingskliniek Maastro Clinic
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk