809
0
 
Amphia ziekenhuis

Nieuw kankernetwerk in Zuidwest-Nederland

Negen organisaties in de oncologie gaan samenwerken in een nieuw netwerk: EMBRAZE. Het netwerk in Zuidwest-Nederland zorgt ervoor dat behandelingen voor kankerpatiënten in deze regio beschikbaar blijven.

 

De handtekeningen onder de overeenkomst zijn deze week gezet. Het doel van deze samenwerking is helder; op alle locaties dezelfde kwaliteit van zorg en onderzoek leveren, het liefst zo dicht mogelijk bij huis.

 

Het gaat om zeven ziekenhuizen en twee radiotherapie instellingen; Het Admiraal De Ruyter ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Bravis ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Erasmus MC, Instituut Verbeeten, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ZorgSaam ziekenhuis en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut. De negen organisaties behandelen samen ruim 10 procent van de patiënten met kanker in Nederland. Het netwerk werkt onder andere als een gesprekspartner voor zorgverzekeraars, het Integraal Kankercentrum Nederland, DICA en ziekenhuizen buiten de regio. 

 

Volumenormen

De samenwerking komt onder andere voort uit de kwaliteitseisen rond volumenormen in de oncologische zorg. Een ziekenhuis moet een minimum aantal oncologische behandelingen per jaar uitvoeren. Een patiënt kan indien nodig voor een specifieke behandeling terecht in een ander ziekenhuis, maar onderzoek en de nazorg wel op een locatie dichter bij huis krijgen.

 

Omarmen

De naam Embraze is een samenvoeging van Erasmus MC, Brabant, Zeeland, maar staat volgens de organisatie voor het Engelse Embrace; omarmen.

Plakken op pagina: 
Tags: 
EMBRAZE
samenwerking
Netwerktumorgroepen
DICA
IKNL
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk