747
0
 
Universiteitsbibliotheek Leuven

Belgische ziekenhuizen starten oncologisch netwerk

Acht ziekenhuizen, waaronder het AZ Sint Maarten in Mechelen en Duffel en het Imeldaziekenhuis Bonheiden gaan een oncologisch netwerk oprichten. Het netwerk Vesalius bestaat verder uit het Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, Heilig Hartziekenhuis Lier, AZ Diest, AZ Jan Portaels (Vilvoorde) en het universitaire ziekenhuis UZ Leuven.

 

Door de nieuwe samenwerking wil het oncologische netwerk de hoogkwalitatieve zorgverlening voor patiënten met kanker de komende jaren verder uitbouwen en verbeteren. De samenwerkende ziekenhuizen zullen een multidisciplinair oncologisch handboek opstellen. Dat zal gebruikt worden als leidraad om de patiënten de meest adequate zorg op de juiste plaats te bieden.

 

Kwaliteitsindicatoren zullen gezamenlijk geregistreerd en vergeleken worden. Het is de bedoeling om het Vesalius oncologisch netwerk verder uit te bouwen naar andere zorgactoren, zoals huisartsenkringen, thuiszorgorganisaties en patiëntenverenigingen.

 

België in trek onder Nederlandse patiënten

De goede kwaliteit van de patiëntenzorg in België doet veel Nederlanders, vooral mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, afreizen naar Belgische ziekenhuizen. Meer dan 55.700 Nederlanders per jaar gaan naar België voor Nederlandse verzorging, blijkt uit onderzoek van de Benelux Unie. Patiënten kiezen volgens de onderzoekers voor een behandeling over de grens omdat de zorg daar sneller beschikbaar is, dichterbij of vanwege het financiële voordeel. Mensen weten de weg naar buitenlandse ziekenhuizen steeds beter te vinden en daarom is het volgens de onderzoekers van belang dat Beneluxlanden meer investeren in grensoverschrijdende zorg.

Plakken op pagina: 
Tags: 
Oncologisch netwerk
België
Registreer en beoordeel zelf
0
Nog geen stemmen
Deel dit bericht!
Openbaar
Persoonlijk